Powered By Blogger

30 Ekim 2021 Cumartesi

SMS İle Araç Hasar Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır?



SMS ile araç hasar kaydı sorgulama, ikinci el araç almak isteyenlerin araçla ilgili gerekli tespitleri yapmalarında en fazla uyguladıkları işlemlerden biridir. Araç hasar kaydı sorgulama ile aracın daha öncesinde herhangi bir kaza yapıp yapmadığı ya da araçta parça değişimi gibi işlemlerin uygulanıp uygulanmadığı kolay bir şekilde öğrenilebilmektedir.

İkinci el araç sahibi olmak isteyenler araçla ilgili kasko bilgilerine, aracın ne kadar süredir kaskolu olduğuna ve aracın kaç defa el değiştirdiği gibi birçok bilgiye SMS ile araç hasar kaydı sorgulama ile kolay bir şekilde ulaşabileceklerdir.

Araç Hasar Kaydı Sorgulaması



Araç hasar kaydı sorgulaması yapmak isteyenler gerekli işlemleri e devlet üzerinden yapabilecekleri gibi SMS ile de öğrenebileceklerdir. Hasar kaydı sorgulaması yapılırken aracın plakası, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve vergi kimlik numarası gibi bazı bilgilere ihtiyaç duyulmaktadır.

Araç hasar kaydı sorgulaması SMS numarası 5664 olup, hasar kaydı sorgulaması yapmak isteyenlerin istenilen bilgileri yazarak belirtilen servis numarasına mesaj göndermeleri gerekmektedir. Plaka ile hasar kaydı sorgulaması yapmak isteyenlerin aracın plakasını bitişik şekilde yazarak 5664 ‘e mesaj göndermeleri yeterli olacaktır.

Araç kaydı sorgulaması yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Araç hasar kaydı ile 2003 yılından sonraki zamanlar için bilgi verebilmektedir. 2003 yılından önceki zamanlar için bilgi alınamamaktadır. Bu nedenle sorgulama yapılırken bu hususun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Araç hasar kaydı sorgulaması yapmak isteyen kişiler hangi hat üzerinden bu işlemleri gerçekleştirebileceklerini merak etmektedirler. Hasar kaydı sorgulaması Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell hatları üzerinden yapılabilmektedir.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama SMS ücreti




Araç hasar kaydı sorgulama SMS ücreti ikinci el araç alacak olanların en merak ettikleri konuların başında gelmektedir. SMS ile araç hasar kaydı sorgulaması işlemini plaka üzerinden yapmak isteyenlerin plaka yazarak Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone hatları üzerinden 5664 kısa mesaj hattına mesaj göndermeleri gerekmektedir.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone üzerinden araç hat sorgulaması 2021 yılı için 11 TL olarak belirlenmiştir. Araç hasar kaydı sorgulama SMS ücretsiz olarak yapılamamaktadır. Bütün operatörlerden bu işlem için ücret alınmaktadır.

E Devlet Üzerinden Araç Hasar Kaydı Sorgulama



Araç hasar kaydı sorgulama SMS numarası, en çok aranan konulardan biri olmasının yanında e devlet üzerinden sorgulamanın nasıl yapıldığı da merak edilmektedir. E devlet üzerinden hasar kaydı sorgulaması yapabilmek için;

·       E devlet sistemine T.C kimlik numarası ve e devlet şifresi ile birlikte giriş yapılması gerekmektedir.

·       Açılan ekran üzerinden sağ üst köşede yer alan E-Hizmetler sekmesi tıklanarak açılan liste üzerinden Sigorta Bilgi ve Gözetim Bilgisi seçeneği seçilmelidir.

·       Açılan ekran üzerinden Trafik Poliçe ve Hasar Bilgisi Sorgulama seçeneği seçilmelidir.

·       Yapılan işlem üzerinden yeni açılan pencere boşluğuna plaka numarası yazılarak sorgula seçeneği seçilmelidir. Gerekli talimatların yerine getirilmesinin ardından araç hasar kaydı sorgulaması yapılabilmektedir.

SMS ile araç hasar kaydı sorgulama işlemi oldukça önemli olup, ikinci el araç almayı düşünenlerin dikkate alması gereken konuların başında gelmektedir.

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder