Powered By Blogger

26 Ekim 2021 Salı

Android 11 Nedir, Özellikleri Nelerdir?

 


Herkes tarafından merakla beklenen Google tarafından da duyurusu gerçekleştirilen Android 11, yepyeni özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Bunun yanında pek çok alanda sağladığı kullanım olanakları da oldukça avantajlı özellikleri içerisinde barındırıyor. Pek çok yeniliği bir arada bulunduran sistem birçok akıllı telefon üzerinde kullanım imkanı sunuyor.

Merak Edilen Android 11 Özellikleri


Android 11 güncellemesiyle şimdiye kadar mümkün olmayan birçok kolaylıkla gerçekleştirilebilecektir.

1.      Akıllı Bağlantı İle Kontrol


Akıllı bağlantı kontrol özelliği ile birlikte mobil cihazlar ile kullanılan mobil uygulamaların durumları kontrol edilebilecek. Bu işlemin kontrolü mobil uygulama tarafından gerçekleştirilecek olup olası harcamaların da böylelikle önüne geçilecektir.

2.      Akıllı Ev Sistemi



Birçok kişinin hayatında önemli derecede kolaylık sağlayacak olan bu yöntem Android 11 güncellemesinin en büyük avantajlarından biri olmaktadır. Bu uygulama ile birlikte evde olunmadığı durumlarda dahi, evdeki akıllı cihazlar mobil akıllı ev uygulaması ile kontrol altına alınabilecektir. Yazın sıcaklarda dışarıdan eve gelmeden klimayı açarak evi serinletmek de bu yolla mümkün olacaktır.

3.      Medya Kontrolü Gerçekleştirilmesi


Android 11 güncellemesi ile mobil cihaz üzerinden birçok sistemin kontrolü kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecektir. Bunun için bluetooth bağlantısı ile işlem yapılacak olup, kulaklık, hoparlör gibi araçların giriş çıkışları takip edilerek hızlıca bağlantı ve eşleştirme yapılabilecektir.

4.      Geri Dönüşüm Kutusu İle Kaybolmayan Dosyalar



Dosyalarının silinmesinden ve geri dönüşümünün olmamasından şikayetçi olanlar için geri dönüşüm kutusu güncellemesiyle, silinen dosyalara kolay bir şekilde ulaşılabilecek. Bu özelliğin daha da geliştirilmesi planlanmaktadır.

5.      Karanlık Mod Ayarlaması



Günümüzde birçok uygulama üzerinde gerçekleştirilen karanlık mod uygulaması, güncellenen Android 11 sistemiyle de daha da gelişmiş halde sunulacaktır. Gerekli ayarları yaparak ekranın ne kadar süre ile karanlık mod ile kalacağı ve karanlık moda geçiş süresi ayarlanabilecektir.

6.      Gelişmiş Bildirim Çubuğu



Birçok kişi telefonlarında bildirim çubuğunda aradığını bulamamaktan şikayetçidir. Bu duruma kolaylık sağlamak amacıyla geliştirilen bildirim çubuğu sayesinde aradığını bulmak ve bildirim çubuğuna eklemek sanıldığından daha kolay olacaktır.

7.      Klavyeye Yeni Özellikler Eklenmesi


Android mobil telefonlarda klavye özelliğinin daha geliştirilerek otomatik doldurma, sesin kontrolü gibi bazı güncellemelerin yapılması planlanmaktadır. Böylece klavye daha işlevsel bir hal alacaktır.

8.      Gelişmiş ve Yeni Güvenlik Önlemleri




Android mobil cihaz kullananların karşılaştıkları en büyük sorunların başında güvenlik gelmektedir. Geliştirilen ve güncellenen yeni sistemle birlikte kamera ve fotoğraflar gibi erişilmek istenen izinler için kullanıcıdan erişim izni istenecektir. Kullanıcı istediği izni istediği uygulamaya vererek dilediği zaman iptal edebilme hakkına sahip olacaktır.

9.      Kablosuz Şarjlarda Yaşanan Sorunlara Çözüm



Mobil cihazları kablosuz olarak şarj etmek isteyenlerin en sık karşılaştıkları sorunlardan biri cihazın kolay şarj olmaması durumudur. Bu işlemde şarj cihazı ile doğru etkileşim sağlanamadığında, telefonun şarjını doldurmamaktadır. Android 11 güncellemesi ile telefon şarj olmadığı durumlarda bildirim gelerek bu sorunun önüne geçilmesi planlanmaktadır.

10.      Uçak Modunda Bluetooth Kullanabilme


Çok sık uçak kullananların en rahatsız olduğu konuların başında, uçaktayken bluetooth kullanamama durumu gelmektedir. Android 11 ile artık bu mümkün olmakta ve uçakta iken bluetooth kullanılabilmektedir.

11.      Bildirimlerin Özelleştirilmesi


Yeni geliştirilen özelliklerden biride mobil cihaz üzerinde bildirimlerin istenildiği gibi özelleştirilmesi olmaktadır. Sistemin gönderdiği uygulamaların dışında kalan bildirimleri açmak veya kapatmak mümkün olmaktadır.

12.      Güncellenen Son Kullanılanlar




Bir uygulama üzerinde aktif bir işlem gerçekleştirirken farkında olmadan uygulamadan çıkılabilmektedir. Buna bir çözüm olarak Android 11 sistemi yanlışlıkla uygulamadan çıkıldığında geri alma tuşu ile uygulamayı kaldığı yerden kullanma imkanı vermektedir. Bu uygulama pek çok kişi tarafından beklenen uygulamalar arasında yer almaktadır.

13.      Yenilenmiş ve Güncellenmiş Bildirimler



Hali hazırda var olan bir uygulama olan bildirimler daha da geliştirilerek daha da kullanılabilir bir hale getirilmektedir. Android 11 ile bildirimler seçeneği daha işlevsel ve detayları görebilme özelliği ile birlikte yer alacaktır.

14.      Resim İçinde Resmi Boyutlandırabilme Özelliği



Günümüzde var olan uygulamalardan olan resimlerin boyutlandırılması, yeni güncellemesiyle birlikte resmin içindeki resmi de boyutlandırmaya imkan sağlamaktadır. Kullanıcıların daha iyi bir deneyime sahip olabilmesi için tasarlanan sistem dikkat çekici özelliklerden biri olmaktadır.

15.      Güncellenen Kablosuz Uygulamalar





Son zamanlarda kablosuz işlemlerin giderek daha yaygın hale gelmesi birçok yönden büyük avantaj sağlamaktadır. Android 11 güncellemesi ile kablosuz hata ayıklama özelliği yanı sıra Android Auto’yu kablosuz olarak araçlarında kullanabileceklerdir. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder