Powered By Blogger

26 Ekim 2021 Salı

Cardano (ADA) Coin Nedir? Cardano Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?

 



Kripto paraların son zamanlarda sıklıkla gündeme gelmesi ve değerlenmesiyle birlikte Cardano (ADA) COİN de en çok konuşulan konuların başında gelmektedir. Cardano, kripto para alıp göndermeye yarayan bir platformdur. Bu bakımdan incelendiğinde bu sistemin yalnızca bir kripto para birimi olmayıp, finansal işlemlerin gerçekleştirildiği bir platform olarak nitelendirilmektedir.

Cardano Nasıl Çalışır?



Sistem belli bir merkeze bağlı olmayıp, blog zinciri üzerinde uygulanmaktadır. Platform üzerinde işlem gerçekleştirmek ve güncelleme yapmak sanıldığından daha kolaydır. Cardano (ADA) Coin platformunun yaptığı yeniliklerin başında kullanıcıların ihtiyaçlarının ve bu ihtiyacı karşılayacak düzenleyicilerin belli bir denge ile çalışmasını sağlamak gelmektedir.

Cardano (ADA) Coin Kurucusu Kimdir?



Charles Hoskinson Cardano kurucusu olmasının yanında Blockchain üzerinde birçok projede ortaklık ve kuruculuk yapan kişilerden biridir. Charles bu platformun kurucusunun olmasının yanında, Ethereum ve Ethereum Classic’nde kurucusudur.

Cardano (ADA) Coin Satın Alma İşlemi Nasıl Yapılır?



Cardano (ADA) Coin satın alabilmek Türkiye’de de oldukça hızlı ve kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bu işlem için herhangi bir teknik bilgi bilmeye gerek yoktur. Bazı platformlar aracılığı ile satın alma işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Cardano satın alınmak istenen platformda ‘’Hesap’’ bölümü ile istenen T.C kimlik numarası ve doğum tarihi gibi bilgilerin doldurulması gerekmektedir. Daha önceden sistemde bu bilgileri kayıtlı olanların sadece sisteme giriş yapmaları yeterli olacaktır.

Hesaplarında TRY veya kripto para bulunmayan kişiler para yatırma ve çekme işlemleri ile öncelikle bu aşamayı tamamlamaları gerekir. Hesaplarında bakiye bulunanlar ‘’para yatırma/çekme’’ bölümüne geçiş yapabilirler.

Hesaplarında bakiye olanlar ‘’Kolay alış/satış’’ sekmesine tıklayarak alınmak istenen TRY tutarı kadar miktar yazılarak al seçeneği seçilmelidir. Bu işlemin ardından talebin alındığına dair ‘’işlem talebiniz alınmıştır’’ ifadesi ekrana gelecektir.

Cardano (ADA) Coin Nasıl Kullanılır?



Platform üzerinden satın alma ve kullanma işlemi gerçekleştirebilmek için kripto para cüzdanına sahip olunması gerekmektedir. Bu cüzdanlar aracılığı ile kripto para transferi de kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecektir.

Her cüzdana ait bir adres bulunmakta ve bu adres 26 – 35 karakter içeren harflerden ve rakamlardan oluşmaktadır. Burada genel anahtarı Cardano cüzdanının adresi oluşturmaktadır. Bu adresi kullanarak başka bir hesaba Cardano (ADA) Coin gönderimi yapılabilmektedir.

Kendi cüzdanlarından Cardano gönderimi yapmak isteyenler özel anahtar kodu kullanarak gönderim yapabileceklerdir. Cardano cüzdanları, Masaüstü Cardano Cüzdanları, Kağıt Cardano Cüzdanları ve Online Cardano Cüzdanları olarak 3 şekilde bulunmaktadır.

Cardano (ADA) Coin Madenciliği Nasıl Yapılır?



Cardano madenciliği yapmak diğer kripto paralarda yapılan madenciliklerden oldukça farklıdır. Cardano madenciliği yapabilmek için Cardano cüzdana belli bir miktarda yükleme yapılması gerekir. Bu yüklemenin yüzdesine göre Cardano kazanılmaktadır.

Cardano (ADA) Coin madenciliği için herhangi bir cihaza bağlı kalmadan cüzdanda yer alan bakiyeye bağlı olarak daha pratik bir şekilde kripto para madenciliği yapılabilmektedir.

Cardano (ADA) Coin Nasıl Hesaplanır?



Cardano (ADA) Coin fiyatı arza ve talebe bağlı olarak değişmektedir. Belli bir merkeze bağlı olunmadığından dolayı, kullanıcıların taleplerine göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. Cardano hızlı ve pratik kullanımı nedeniyle tüm dünyada sıklıkla kullanılan bir kripto para birimi ve ödeme aracıdır.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder