Powered By Blogger

25 Ekim 2021 Pazartesi

Döviz Hesabı Nasıl Açılır? Döviz Hesabı Açılabilecek Bankalar Nelerdir?

 


Birikimlerini bir şekilde değerlendirerek yatırım yapmak isteyenlerin ilk yaptığı işlerden biri döviz hesabı açtırmaktır. Bu konu hakkında net bir bilgisi olmayanlar fakat dövize yönelmek isteyenler döviz hesabı nasıl açılır merak etmektedir. Döviz hesabı açmak için birçok seçenek yer almaktadır. Size en uygun seçeneği seçerek birikimlerinizi en doğru şekilde değerlendirebilirsiniz.

Döviz Hesabı Açma


Döviz hesabı parasını değerlendirmek isteyenler için önemli mevduat hesapları arasında yer almaktadır. Bu hesabı açtırarak birçok farklı türde hesap açabilir, çeşitli şekillerde birikimlerinizi değerlendirme imkanına sahip olabilirsiniz. Döviz hesapları türlerine göre Vadeli Döviz Hesabı ve Vadesiz Döviz Hesabı olarak ikiye ayrılmaktadır.

Vadeli Döviz Hesabı Nedir?

Vadeli döviz hesabı, tıpkı bankalarda açtırılan vadeli hesaplar gibi işlem görmektedir. Aradaki fark hesaptaki birimin TL değil döviz cinsinde olmasıdır. Piyasadaki dalgalanmalar ve değişimlere bağlı olarak vadeli döviz hesabında bulunan döviz, faiz getirisi sağlayacaktır. Kimi bankalar vadeli döviz hesabı açmak için belli bir limit öne sürerken, kim bankalar istediğiniz miktarla hesap açmaktadır. 

Vadesiz Döviz Hesabı Nedir?

Vadesiz döviz hesabı normal TL hesabı gibi işlem görmektedir. Faiz olmadan birikimlerini döviz ile değerlendirebilir, bu hesap üzerinden para transferi yapabilirsiniz.

Döviz Hesabı Açma İşlemi Nasıl Olur?


Döviz hesabı açmak sanıldığından daha kolaydır. Bunun için tek karar verilmesi gereken durum, çalışılan banka üzerinden mi, yoksa başka bir hesap açılarak mı döviz hesabı açılacağıdır. Bankalar artık birçok işlemi uygulamalar yoluyla yapmaktadır. Döviz hesabının açıldığı banka uygulaması kullanılarak döviz hesabı açılabilmektedir.


Telefon üzerinden veya bankanın internet sitesi aracılığıyla sisteme giriş yaptıktan sonra’’hesap aç’’seçeneği seçilmelidir. Hesap aç seçeneğinin ardından hangi döviz türünden hesap açılacağı seçildikten sonra kolaylıkla döviz hesabı açılabilmektedir.

İnternet sitesi veya telefondaki uygulama üzerinden hesap açma işlemi yapmak istemeyenler şubeye giderek kolaylık bir şekilde döviz hesabını açabileceklerdir. Birçok kişinin aklında döviz hesabı açmak mantıklı mı şeklinde sorular yer almaktadır. Hem paranın değerinin korunması, hem de çalınma tehlikesine karşı birikimin hesapta durması her zaman daha avantajlı olacaktır.

Döviz Hesaplarındaki Vergi Oranı



Döviz hesapları da belli bir vergi oranı ile işlem görmektedir. Döviz hesaplarında vergi oranı bir yıl baz alınarak belirlenmektedir. Bir yıla kadar açılan döviz hesaplarında vergi oranı %20 olarak belirlenirken, bir yıldan uzun süreli olarak açılan döviz hesaplarında bu oran %18 olarak belirlenmiştir.

Döviz Hesapları Hangi Bankalardan Açılabilir?



Döviz hesabı açabilmek için birçok banka bulunmaktadır. Her bankanın hesap açma ile ilgili şartları farklıdır. Kişiler kendilerine en uygun olan bankayı seçerek yatırımlarını bu banka üzerinden yapabilirler.


  • Vakıfbank,
  • Denizbank,
  • Ziraat Bankası,
  • İŞ Bankası,
  • Garanti BBVA,
  • ING,

Gibi bankalar belli şartlar altında döviz hesabı açmaktadırlar.

Ziraat Bankası Döviz Hesabı Açma



Döviz hesabı açma Ziraat Bankası ile kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Banka müşterilerine kolay bir şekilde hesap açma imkanı sağlarken, banka kartlarıyla Atm’lerden döviz çekme ve mobil uygulama üzerinden daha birçok işlemi gerçekleştirebilme fırsatı sunmaktadır.

İş Bankası Döviz Hesabı Açma

İş Bankası dolar hesabı açma ve dövizle ilgili birçok işlem banka aracılığıyla yapılabilmektedir. Vadesiz döviz hesabını kullanarak 7 gün 24 saat döviz havalesi yapmak mümkün olmaktadır. Döviz şekilde ödeme yapan bankamatikler ile döviz çekmek de bankanın sağladığı en büyük kolaylıklar arasında yer almaktadır.

Vakıfbank Döviz Hesabı Açma

Vakıfbank döviz hesabı açmak isteyen müşterilerine bu anlamda büyük kolaylık sağlamaktadır. Vakıfbank’ta vadeli döviz hesabı bulunan kişiler sabit bir faiz getirisi sağlarken, piyasadaki dalgalanmalardan etkilenmezler.

Vakıfbank’ta vadeli hesap alabilmek için belirli ay seçenekleri bulunmakla birlikte, Kırık Vadeli DTH Hesabı ile vade süresinin müşteri tarafından belirlenmesi mümkün olmaktadır.

 


 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder