Powered By Blogger

28 Ekim 2021 Perşembe

Göz Tansiyonu Rahatsızlığı Nedir, Neden Oluşur, Belirtileri Nelerdir?

 


Göz tansiyonu rahatsızlığı, tedavi süreci aksatılmadan devam edilmesi gereken bir rahatsızlıktır. Diğer bir adı Karasu Hastalığı olmakla birlikte, özellikle 40 yaşını geçmiş kişilerde daha bir belirgin olarak ortaya çıkmaktadır. Bu durumda tedaviye geç başlanması durumunda olumsuz sonuç almak kaçınılmaz olacaktır. Geç kalma durumlarında ise sinirlerde ilerleyen hastalık körlük meydana getirebilecektir.

Göz Tansiyonu Sebebi



Göz tansiyonu olanlarda bazı özellikler kendini gösterir. Göz tansiyonu rahatsızlığı tedavisi aşamasında bu belirtiler tanı konulmasını olumlu yönde etkilemektedir. Erken tanı ve tedavi her alanda iyileşmeyi hızlandırdığı gibi göz tansiyonu hastalığı için de büyük bir yardımcı olmaktadır.

  •          Aralıklarla gözlerde ağrıların meydana gelmesi,
  •           Bulanık görme durumlarının baş göstermesi,
  •           Mide bulantısı ve buna bağlı kusma meydana gelmesi,
  •          Işıklı alana bakıldığı durumlarda gözde ağrı oluşması,

Göz Tansiyonu Nedenleri

Göz tansiyonu birçok nedene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu nedenlere göre ise tedavi süreci belirlenebilecektir. Zorlu şartlarda oluşan hastalık iyileşme süresinin de uzamasına neden olacaktır. Böyle durumlar için göz tansiyonu tedavisi ne kadar sürer diye bir soru geldiğinde nedene bağlı olarak demek daha doğru olacaktır.

  •          Aileden gelen göz rahatsızlığı,
  •          Migren rahatsızlığı,
  •          Kansızlık yaşanması,
  •          40 yaşını geçmiş olmak,
  •         Vücut tansiyonunun değişmesi,
  •          Gözde meydana gelen çeşitli yaralanmalar,      
  •         Yüksek miyopi ve hipermetropi olma durumu,
  •          Diyabet hastalığı,

Göz Tansiyonu Olanlar Ne Yemeli?

Göz tansiyonu rahatsızlığı tedavisi aşamasında yenilen bazı yiyeceklere dikkat etmek gerekir. Bu yiyecekler göz tansiyonunun düşürülerek olması gereken değerlere gelmesinde oldukça etkilidir.

  •          Sebze ve meyve bol miktarda tüketilmelidir.
  •          Omega 3 bakımından zengin besinler bu tedavi aşamasında tercih edilmelidir.
  •           Deniz ürünleri, pişmemiş yeşil yapraklı yiyecekler ve portakal, kayısı gibi meyveler doktorlar tarafından en sık önerilen yiyecekler arasında yer almaktadır.

Göz Tansiyonu Testi


Göz tansiyonun olup olmadığına dair detaylı araştırmalar göz doktorları tarafından yapılmaktadır. Göz tansiyonu tedavisi nedir diye bakıldığında göz tansiyonu testlerindeki sonucu göre işlem yapıldığı cevabını vermek doğru olacaktır. Göz tansiyonu teşhisi için belli göz tansiyonu testleri yapılmaktadır.

1.      Göz Tansiyonu Tedavisi İçin Göz Tansiyonun Ölçülmesi

Göz tansiyonu hastalığı tedavisi yapılabilmesi için göz tansiyonu iki şekilde ölçülür. Bunlardan ilk göze damla damlatılması yöntemidir. Bu yöntemle göz uyuşur ve alet yardımıyla tansiyon ölçülür. Diğer yöntem olan hava yoluyla ölçmede herhangi bir alete gerek olmadan ölçüm yapılması oldukça kolay olmaktadır.

2.      Drenaj Açısına Bağlı Ölçüm

Uygulanan diğer yöntemlere rağmen hala bir şüphe söz konusuysa o zaman bu yöntem kullanılır.

3.      Görme Sinirlerinin Muayene Edilmesi

Göz sinirlerinin çok detaylı bir yöntemle incelemesi yapılır. Görme sinirlerinde çukurlaşmaların ne derecede olduğu araştırılıp gözlemlenir.

Göz Tansiyonu Kaç Olursa Kör Eder?


Göz tansiyonu değerleri göz tansiyonu tedavisi sürecinde oldukça belirgin olmaktadır. İstenilen aralıkta olmayan tansiyon değerleri kör olmaya neden olabilecektir. Son zamanlarda giderek yaygınlaşan bu rahatsızlık için en erken tedavi yöntemleri belirlenmelidir. Göz tansiyonunun sürekli olarak yüksek duruma gelmesi göz sağlığı açısından oldukça tehdit edici bir durumdur.

Sağlık bir göz için göz tansiyonu değerlerinin 12 ile 22 mm Hg aralığında olması gerekir. Bu değer 22 mm üzerindeyse o kişinin göz tansiyonu yüksek demektir. Rahatsızlığın daha ileri bir duruma gelmemesi için ölçümlerin sürekli olarak yapılması, olumsuz bir durumla karşılaşıldığı zaman hemen bir göz doktoruna başvurmak gerekir.

Evde Glokom Testi


Birçok kişi göz tansiyonu tedavisi nasıl yapılır ve bunun evde yapılıp yapılmayacağını merak etmektedir. Evde glokom testi yapmak isteyenler telefon üzerinden birkaç uygulama ile bunu yapabileceklerdir. Akıllı telefonlara sahip olan kişiler yeni projeler ile evde kolaylıkla test yaparak rahatsızlık durumunun olup olmadığını tespit edebileceklerdir. Bu sayede erken teşhis ve tedavi mümkün olacaktır.

Göz Tansiyonu Evde Nasıl Düşürülür?

Göz tansiyonu rahatsızlığı tedavisi bitkisel yöntemlerle de mümkün olmaktadır. Bu tedavi yöntemlerinden biri olan gül yaprağı oldukça etkili bir yöntem olmaktadır. Gül yapraklarının birkaç dakika kaynatıldıktan sonra süzülüp soğumaya bırakılması gerekir. Bir adet patates yıkanıp dilimlendikten sonra gül suyuna batırılıp göze uygulandığı zaman göz tansiyonu rahatsızlığı olanlara oldukça fayda sağlayacaktır.

Göz Tansiyonu Olanlar Ne Yapmamalı?


Tedavi aşamasında yapılmaması ve dikkat edilmemesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır.

  •           Sağlıklı beslenmeye dikkat edilmesi gerekir.
  •          Sigara, alkol gibi maddelerde olabildiğince uzak durmak gerekmektedir.
  •           Hareketsiz kalmamak önemlidir. Günlük aktivitelerin arttırılması ve sürekli egzersiz yapmak gerekir.
  •          Doktorların verdiği ilaçların kullanımının aksatılmaması gerekir.
  •           Kafeinli içeceklerin kullanımında aşırıya kaçılmaması gerekir. Göz tansiyonu rahatsızlığı tedavisi süresinde bu durum en ciddiye alınması gerekenler arasında yer almaktadır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder