Powered By Blogger

2 Kasım 2021 Salı

Başarısızlığın Üstesinden Gelme Yolları

 

Başarısızlık elbette ki hiç kimsenin karşılaşmak istemediği bir durumdur. Bu durumun ortadan kaldırılması için bazı şeyleri göze alarak bir adım atmak gerekir. Kararlı olmak bu yolda ilk yapılması gereken şeydir. Bunun dışında izlenecek başarısızlığın üstesinden gelme yolları bu işin ehemmiyeti ortaya koyan önemli kaynak olmaktadır.

Başarısızlığın Üstesinden Gelme

Çalışma, çabalama, çaresiz olmama bu muhteşem üç kavram başarının temelini oluşturmaktadır. Bu temele dayanan her teknik, sahip olunmak istenen her başarıyı elbet elde ettirecektir. Çalışmanın temel alındığı esasta çabalamak ve çaresiz olmamak, çalışmanın devamlılığı için oldukça önemlidir.

Bu kavramların yanında bazı yollar, başarısızlığın üstesinden gelmek için olamazsa olmazlar arasında yer almaktadır. 

1.      Hayal Kırıklığı Hissini Ortadan Kaldırmak

Başarmak isteyenlerin önündeki en büyük engel hayal kırıklığıdır. Bu ihtimal kişiyi şüphe içerisine sokarak ileri adım atmasını engellemektedir. Burada yapılması gereken, karşılaşabileceği hayal kırıklığını değil, başardığındaki sevinci ön görebilmesidir. Böyle bir durum kişiyi cesaretlendirir.

2.      Denemekten Vazgeçmemek

Başarıyı elde etmek isteyenler elbette ki hata yapacaklardır. Her yaptığı hatayı bir ders olarak görenler bu dersin sonunda istediği notu elbet alacaklardır. Bunun için ilk denemede vazgeçmek, ilk dakikada yenilen gol gibidir. Unutulmamalıdır ki, maç 90 dakika.

3.      Başarıyı Farklı Yollarda Aramak

Belli bir işte başarı sağlayamayanlar kendilerini komple başarısız hissetmektedirler. Kişilerin karakterleri, kişilikleri ve ilgi alanlarda birbirinden farklıdır. Bunun için A işinde evet, ne kadar çaba sarf edersen et başarı sağlayamazsın, fakat bilmelisin ki belki de başarı senin için B işinde.

4.      Başarısızlıkla Mücadele Etmek

Başarıyı istediği halde elde edemeyenler bu yolla mücadele etmek durumundadırlar. Şöyle ki, başarısızım ama neden, nerede yanlış yapıyorum gibi soruları kendi kendilerine soranlar, başarıya bir adım daha yaklaşan kişiler olmaktadırlar. Hatalarını görerek neleri yapmaması gerektiği bu şekilde kolayca belirlerler.

5.      Bahaneleri Ortadan Kaldırmak

Başarısızlığın önünde diğer bir engel bahanelerdir. Bahanelere sığınan kişi başarıyı da bunların içinde arar. Bir işte çaba göstermek için sürekli mazeret üretenler hem zaman kaybı yaşarlar, hem de özgüven eksikliği kendini gösterir.

6.      Cesaretli Olmak

Biraz cesaret, başarılı olmak bu kadar kolaydır. Cesareti olan denemekten asla korkmaz ve kendini güçlü hisseder. Cesaretini arttırmak isteyenler fakat ne yapacağını bilemeyenler için, başarı hikayeleri okumak oldukça motive edici olacaktır.

7.      Sabırlı Olmak

Başarmak isteyen kişi bunun bir süreç içerdiğini bilerek ona göre hareket etmesi gerekir. Bu süreç içerisinde sabırlı olmak en önde yapılması gereken şeydir. Bugün başladım hadi hemen başarılı olayım diye bir durum söz konusu değildir. Başarmak zaman, çaba ve sabır gerektirir.

8.      Olumlu Düşünmek

Başarıyı elde etmek için olumlu düşünmek temel kural niteliğindedir. Günümüzde başarılı olarak nitelendirdiğimiz birçok kişi şuan ki durumlarına nice başarısızlıklar atlatarak gelmişlerdir. Hatalarını bir merdiven gibi görenler, bu merdiveni çıktıklarında istedikleri başarının kendisini orada beklediğini göreceklerdir.

9.      Başarıya İnanmak

Başarılı olmak için öncelikle başaracağına inanmak gerekir. Başarabilirim çünkü, şeklinde başlayan bir ifade kişiyi yüreklendiren en önemli sözlerin başında yer alır.

10.  Sınırsız Düşünmek

Başarmak isteyenler düşüncenin sınırını zorlarlarsa başarının da gelmesi kaçınılmaz olacaktır. Düşünmek insanlara mahsustur. Akıl ile sınırsız bir düşüncenin bir araya gelerek elde edemeyeceği bir başarı yoktur.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder